Over

Even voorstellen!

Ik heet Fop Alers (1963) en heb een jarenlange achtergrond in het toerisme. Studeerde aan de Alliance Française in Parijs en haalde mijn HBO Toerisme diploma aan het NHTV in Breda. Had de mogelijkheid om veel te reizen en werkte als manager bij diverse reisorganisaties met verre reizen als specialisme. Vervolgens de overstap gemaakt naar HR Manager bij een toonaangevend Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in de verkoop van vliegtickets.

 

Het vertaalbureau en kantoor Scandutch is op 1 maart 2015 opgericht.

 

Zweeds?

De fascinatie voor het land Zweden, de inwoners en de zangerige taal heeft ertoe geleid dat Scandutch is ontstaan. Ik heb o.a. lessen gevolgd bij drs. Tineke Jorissen (Svejatrans) en drs. Adrie Meijer. Privélessen gevolgd bij drs. Jorieke Rutgers (Bureau Svejo) en conversatie Skypelessen met een “native Swede’.

 

Ik kom regelmatig in Zweden en reisde de afgelopen jaren o.a. naar Stockholm, Småland, Värmland, Jämtland, Bohuslän, Hälsingland, Öland, Gotland en de zelfstandige Zweedstalige eilandengroep Åland.

 

Nu vertaal ik o.a. artikelen van het Zweeds naar het Nederlands en publiceer regelmatig artikelen in de Zweedse taal voor een blog: www.zweedsblog.com

 

 

Met Scandutch werken wij ook samen met anderen die het land Zweden en de Zweedse taal als vakgebied hebben.

 

Copyright © All Rights Reserved